Kruche pierożki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

CIASTO:
- 300g maki,
- 300g sera bialego,
- 300g masla lub margaryny.

NADZIENIE:
Wedlug upodoban, moze byc np:
1. dzem
2. powidla
3. jablka utarte z cynamonem i cukrem

Jak przyrządzić?

Make, ser i maslo zagniesc na jednolita mase. Rozwalkowac ciasto, wykrawac szklanka kola. Nastepnie nalezy wypelnic jenadzieniem i pozaklejac jak pierogi. Wstawic do piekarnika i w temp. 100-150 st. piec na zloty kolor.

Potrzebne przybory:

Stolnica lub zwykla miska, szklanka do wykrawania kol, piekarnik, sprawne rece.

Jak podawać?

Na polmisku, posypane cukrem pudrem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autormartuadela

Kruche pierożki: Podobne przepisy

Kruche pierożki: wypróbuj również

Powiązane Tematy