Sk艂adniki:
CIASTO:
- 300g maki,
- 300g sera bialego,
- 300g masla lub margaryny.
NADZIENIE:
Wedlug upodoban, moze byc np:
1. dzem
2. powidla
3. jablka utarte z cynamonem i cukrem
Jak przyrz膮dzi膰?
Make, ser i maslo zagniesc na jednolita mase. Rozwalkowac ciasto, wykrawac szklanka kola. Nastepnie nalezy wypelnic jenadzieniem i pozaklejac jak pierogi. Wstawic do piekarnika i w temp. 100-150 st. piec na zloty kolor.
Potrzebne przybory:
Stolnica lub zwykla miska, szklanka do wykrawania kol, piekarnik, sprawne rece.
Jak podawa膰?
Na polmisku, posypane cukrem pudrem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | martuadela |