Składniki:
- 3/4 kostki margaryny,
- 1 1/2 szkl. cukru,
- 3/4 szkl. wody,
- 3 łyżki kakao,
- mały cukier waniliowy,
- 2 szkl. mąki,
- 4 całe jajka,
- łyżeczka i "ciut" proszku do pieczenia.
Jak przyrządzić?
Pierwszą część składników rozpuścić w garnku na płynną masę (ale nie gotować).
Do ciepłej masy dodajemy stopniowo mąkę, mieszamy, potem po 1 całym jajku, cały czas mieszając, na końcu dodajemy proszek do pieczenia.
Uwagi:
Foremkę posmarowac tłuszczem i posypać bułka tartą lub kokosem, pieczemy 60 min. w 180 C.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10-12 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Bianka |