Składniki:
- 25 dkg żółtego sera,
- 4 jajka,
- 3 cebule średnie,
- ok. 5 łyżek majonezu,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Ser zetrzeć na cienkiej tarce, dodać do niego tak samo starte jajka i pociętą w pół talarki cebule i wymieszać wszystko razem. Następnie dodać majonez sól i pieprz. Sałatka powinna mieć konsystencje gęstą. Można ją nakładać na kromki na wędline. Ser może być na ostro w zależności od gustu - jak kto lubi. Można podawać na imprezce nałożoną sałatke na krakersy.
Potrzebne przybory:
Tarka i salaterka.
Jak podawać?
Na różne sposoby, na krakersy, na wędline i ogólnie do chleba.
Uwagi:
Należy pamietac, aby wiórki sera były cienkie.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | krutka |