6 powodów, dla których warto jeść ser
REDAKCJA • dawno temuSer to bogactwo fosforu, przyswajalnego białka oraz witamin A i D. Jednak ze względu na swoją kaloryczność najlepiej spożywać go rano. Dzięki temu zapewnimy sobie energię na cały dzień. 30 g żółtego sera zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na wapń.
Idealny na pizzę, na kanapkę i do sałatki. Roztopiony na toście, czy pokrojony w kostkę. Uwielbiany przez wielu ser trafił pod lupę dietetyków. "Chcesz schudnąć? Przestań go jeść" - powiedzą jedni. Pomaga na próchnicę i niskie libido, a to tylko część jego zalet.
Ser to bogactwo fosforu, przyswajalnego białka oraz witamin A i D. Jednak ze względu na swoją kaloryczność najlepiej spożywać go rano. Dzięki temu zapewnimy sobie energię na cały dzień. 30 g żółtego sera zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na wapń.
Źródło: Agencja TVN/ x-news
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze