Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego,
- 2-3 papryki,
- 2-3 cebule,
- 1 mała papryczka chili (ostra),
- 1 puszka czerwonej fasolki,
- 3-4 pomidory lub 1 puszka,
- 1/2 szklanki białego wina,
- sól,
- pieprz,
- przyprawa chili.
Jak przyrządzić?
Mięso przesmażyć na patelni, przełożyć do garnka, to samo zrobić z pokrojoną cebulą. Dodać pomodory, pokrojoną drobno papryczkę chili, wszystko posolić. Wlać wino i pokrojoą paprykę, dusić około 20 min. Na końcu dodać fasolkę, aby się nie rozpadła (bo z puszki jest dosyć miękka). Doprawić na ostro. Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Iwa |