Dip czosnkowy ala Marselka

Przepis kulinarny

Składniki:

- śmietana 18% (to zalezy od was, ile chcecie sosu),
- 2 ząbki czosnku (jeżeli ktoś lubi więcej, to można dodać),
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Do miseczki lub kubka dużego wlewamy śmietany, następnie dodajemy zmiażdzone ząbki czosnku, sól, pieprz i mieszamy. Odstawiamy na jakiś czas, żeby wszystko się przegryzło. Najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi zamiast samej śmietany :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorMarsela

Dip czosnkowy ala Marselka: Podobne przepisy

Dip czosnkowy ala Marselka: wypróbuj również

Powiązane Tematy