Sk艂adniki:
- 3 nieduze filety sledziowe (matiasy),
- 7 nieduzych pieczarek,
- 1/2 sredniej cebuli,
- 1/2 cm korzenia imbiru,
- 2-3 lyzki sosu sojowego chinskiego,
- 1 lyzeczka pieprzu cayenne,
- sol i pieprz do smaku wg uznania.
Jak przyrz膮dzi膰?
Matiasy wlozyc do miski zalac woda i odstawic na 4-5 godzin. Wode odlac matiasy pokroic w nieduze kawalki, wlozyc do miski, dodac sos sojowy, pieprz cayenne. Wymieszac i odstawic na 2 godziny. Pieczarki umyc, zetrzec na tarce. Cebule posiekac. Rozgrzac lyzke masla na patelni. Dodac cebule, po chwili pieczarki i podsmazyc 20 sekund. Calosc wlac do wczesniej sporzadzonych sledzi. Imbir obrac, przecisnac przez wyciskarke do czosnku, dzieki czemu uzyskami pare kropel soku imbirowego :) Sledzie ponownie wymieszac. Dodac sol i pieprz do smaku. I to chyba na tyle ;)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudno艣膰 | prosty |
Przybli偶ony koszt | 5 z艂 |