GotowaniePrzepisyPielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu

Pielmienie - przepis z syberyjskiego lasu
Oliwka .
05.02.2011 06:00, aktualizacja: 05.02.2011 07:00

Pielmienie to danie rosyjskie, które bardzo przypadło Polakom do gustu. Malutkie pierożki mogą mieć różne nadzienia. Pielmienie syberyjskie robi się z polędwicy wołowej, ale na razie przedstawiam przepis na pielmienie z grzybami. Ummm... aż ślinka cieknie.

Przygotuj:

  • 3 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 7-8 łyżek wody
  • 12 dag suszonych grzybów
  • 2-3 cebule
  • 1 łyżkę masła
  • ziele angielskie
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  1. Przysmaż grzyby na maśle razem z posiekaną cebulą, dodaj też sól, pieprz i ziele angielskie.
  1. Kiedy farsz wystygnie, połącz go z dwoma ugotowanymi na twardo i posiekanymi jajkami.
  1. Możesz teraz zrobić ciasto na pielmienie rosyjskie. Zagnieć je z podanych składników, a następnie cienko rozwałkuj.
  1. Małą szklanką wycinaj z ciasta kółka, nakładaj farsz grzybowy i zaklejaj ciasto. Gotuj 5-10 minut w osolonej wodzie. Pielmienie z grzybamizrobione. Smacznego!
Źródło artykułu:WP Kobieta
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także