Składniki:
- 1 seler średniej wielkości,
- 1-2 kostka rosołowa,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
1. Selera kroimy w krąki o grubości 0,5cm2. W garnuszku zagotowujemy wodę na kostki rosołowe, gdy sie rozpuszczą wrzucamy krążki selera i gotujemy ok. 5 minut by lekko zmiękły. po podgotowaniu selera należy wystudzić.3. Dalej postępujemy jak przy robieniu zwykłych schabowych czyli: maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na małym ogniu.
Uwagi:
Jeśli jesteś prawdziwym smakoszem selera to napewno ci będzie smakować. Bo mi bardzo smakuje.ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Adriana |