"Schabowy" z selera

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 seler średniej wielkości,
- 1-2 kostka rosołowa,
- jajko,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

1. Selera kroimy w krąki o grubości 0,5cm2. W garnuszku zagotowujemy wodę na kostki rosołowe, gdy sie rozpuszczą wrzucamy krążki selera i gotujemy ok. 5 minut by lekko zmiękły. po podgotowaniu selera należy wystudzić.3. Dalej postępujemy jak przy robieniu zwykłych schabowych czyli: maczamy w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej i smażymy na patelni z rozgrzanym olejem na małym ogniu.

Uwagi:

Jeśli jesteś prawdziwym smakoszem selera to napewno ci będzie smakować. Bo mi bardzo smakuje.ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt5 zł
AutorAdriana

"Schabowy" z selera: Podobne przepisy

"Schabowy" z selera: wypróbuj również

Powiązane Tematy