Dzięciołek - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- wódka czysta,
- spirytus,
- sok malinowy,
- coś do krzesania ognia.

Jak przyrządzić?

Kieliszek napełniamy wódką czystą, dolewamy soku malinowego tak aby osiadł na dnie kieliszka, teraz ostrożnie nalewamy spirytus tak aby "osiadł na górze" i nie zmieszał się za mocno z resztą wódki (najlepiej po łyżecze, po ściance kieliszka).Przykładamy ogień tak aby spirytus się zapalił.Płonący kieliszek nakrywamy (prostą!) dłonią tak aby "przykleił" się do spodu dłoni (pamiętacie efekt "stawiania baniek"?). Unosimy dłoń (prostą!)z "przyssanym" kieliszkiem. Z wyczuciem potrząsamy dłonia aby składki zmieszały się. "Odklejamy" kieliszek. Pijemy!

Uwagi:

Mocno kopie i ostrożnie z ogniem!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćprosty
AutorHOQS

Dzięciołek: Podobne przepisy

Powiązane Tematy