Sk艂adniki:
- 2 kostki rosolowe warzywne,
- 1 peczek mlodej marchewki,
- 1 kg mlodych ziemniakow,
- 1 kalafior sredniej wielkosci,
- 1/2-1 kostka serka topionego.
Jak przyrz膮dzi膰?
Zagotowac wode w duzym garnku i rozpuscic kostki rosolowe.Wrzucic obrane i pokrojone marchewki i ziemniaki,po ok. 15 min. wrzucic podzielonego na czastki kalafiora i po nastepnych 10 min. wrzucic ser topiony i mieszac tak dlugo, az sie rozpusci. Nastepnie wylaczyc gaz i niech zupa dochodzi pod przykryciem.
Potrzebne przybory:
Guzy garnek i lyzka do mieszania najlepiej drewniana.
Jak podawa膰?
Posypac obficie koperkiem i pietruszka i smacznego!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczno艣膰 | ma艂o |
Przybli偶ony koszt | 8 z艂 |
Autor | stokrotka |