Składniki:
- pęczek natki pietruszki,
- pęczek koperku,
- pęczek szczypioru,
- odrobina majonezu,
- sól.
Jak przyrządzić?
Koper, pietruchę i szczypior (szczypioru można dać troche mniej, ale to wg upodobań) posiekać drobno, wymieszac i posolić. Przykryć i odstawić do lodówki na ok. 1 godz. Później odlać wodę i dodać odrobinkę majonezu, ale dosłownie tylko tak, aby składniki się połączyły.
Jak podawać?
Jako dodatek do kanapek, jajek, sera, wędlin.jest zaskakująco dobra, bardzo zdrowa i rzadko spotykana. Nawet najwiekszym sceptykom smakuje :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 75 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 1 zł |
Autor | emgie |