Pory w cieście

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2-4 pory,
- jajko,
- 1 szklanki mąki,
- 4-5 łyżek wody,
- sól,
- pieprz,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Pory umyć, oczyścić, odciąć zielone końcówki, pociąć na 7 cm kawałki. Jajko rozmieszać z mąką i wodą, mocno przyprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu rozgrzać olej. Pory dokładnie maczać w cieście, smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Osączyć z oleju na papierowym ręczniku.

Uwagi:

Podawać z jogurtem naturalnym wymieszanym z ziołami. Pory dobrze komponują się z frytkami albo ryżem na sypko.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autorbromba

Pory w cieście: Podobne przepisy

Pory w cieście: wypróbuj również

Powiązane Tematy