Składniki:
- 1 kostka margaryny lub masła,
- 1 szklanka cukru,
- 4 łyżki kakao,
- 2 łyżki mleka w proszku,
- 10 łyżek mleka płynnego,
- 0,5 kg płatków owsianych.
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki (bez płatków) dokładnie wymieszać w garnku na ogniu nie doprowadzając do wrzenia. Po otrzymaniu jednolitej masy dodać płatki, wymieszać i po ostudzeniu formować niewielkie kulki. Wyłożyć na talerz i umieścić na ok 1 godz. w lodówce.
Potrzebne przybory:
Niewielki garnek, szklanka, łyżka stołowa, zapałki (może być równierz zapalniczka) i talerz na kulki (w moim przypadku 2) :D
Jak podawać?
Kulki podawać na zimno. Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Arek |