Składniki:
- 2 kefiry 0,5l,
- 3 galaretki roznokolorowe,
- 1/2 szklanki cukru pudru,
- zelatyna na 1l (dr Oetker).
Jak przyrządzić?
Kefiry zmiksowac z cukrem pudrem,zelatyne rozpuscic w 1/2 szklanki goracej wody,galaretki przygotowac z uzyciem 1 szklanki wody na kazda.
Zastygniete galaretki pokroic w kostke,kefir polaczyc z plynna zelatyna i wymieszac.
Dodac kolorowe pokrojone galaretki i wlac do foremki wylozonej przezroczysta folia.
Wlozyc do lodowki, zeby stezalo.
Podawac pokrojone w dowolne kawalki.
Jak podawać?
Podawac dowolnie, jak kto lubi.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | kami |