Miszmasz

Przepis kulinarny

Składniki:

- 25 dkg kaszy gryczanej,
- 20 dkg boczku wędzonego,
- 1 cebula,
- 50 dkg kiełbasy zwyczajnej lub innej wg uznania,
- 50 dkg kapusty kiszonej,
- 1 główka kapusty białej,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- trochę przyprawy do bigosu.

Jak przyrządzić?

Kapustę kiszoną ugotować,biała poszatkować i także ugotować. Kiełbasę pokroić w kostkę, boczek w plasterki, cebulę w talarki i wszystko usmażyć na patelni. Kaszę opłukać i ugotować do miękkości (najlepiej zrobić to w szybkowarze). Fasolę osączyć na sitku. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku przyprawą do bigosu.

Jak podawać?

Potrwa ta idealnie nadaje się na jednodaniowy obiad. Życzę smacznego i proszę o komentarze i uwagi.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 osoby
AutorGabunia

Miszmasz: Podobne przepisy

Miszmasz: wypróbuj również

Powiązane Tematy