Składniki:
- 25 dkg kaszy gryczanej,
- 20 dkg boczku wędzonego,
- 1 cebula,
- 50 dkg kiełbasy zwyczajnej lub innej wg uznania,
- 50 dkg kapusty kiszonej,
- 1 główka kapusty białej,
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- trochę przyprawy do bigosu.
Jak przyrządzić?
Kapustę kiszoną ugotować,biała poszatkować i także ugotować. Kiełbasę pokroić w kostkę, boczek w plasterki, cebulę w talarki i wszystko usmażyć na patelni. Kaszę opłukać i ugotować do miękkości (najlepiej zrobić to w szybkowarze). Fasolę osączyć na sitku. Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku przyprawą do bigosu.
Jak podawać?
Potrwa ta idealnie nadaje się na jednodaniowy obiad. Życzę smacznego i proszę o komentarze i uwagi.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 osoby |
Autor | Gabunia |