Bułeczki tymiankowe

Przepis kulinarny

Składniki:

1000 g - mąka pszenna, 600 g - woda letnia, 600 g - ziemniaki ugotowane i przeciśnięte prze praskę, 75 g - drożdże, 1 łyżka cukru, sól, pieprz, tymianek.

Jak przyrządzić?

Do dużej miski przesiać mąkę, w wodzie rozpuścić drożdże i cukier. Do mąki dać przeciśnięte ziemniaki, sól, pieprz, tymianek. Wyrabiać ciasto wlewając wodę. Pozostawić do wyrośnięcia tak, aby zwiększyło swoją objętość z dwa razy. Formować małe bułeczki, które można obtaczać w: sezamie, maku, grubej soli, ziarnie słonecznika, dyni. Piec około 15 minut w temperaturze 200 stopni C.

Jak podawać?

Podawać do dań z grilla lub pieczonych mięs.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania90 min.
Przybliżony koszt5 zł
Autoreduszo

Bułeczki tymiankowe: Podobne przepisy

Bułeczki tymiankowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy