Rafaelki w kulkach - prawdziwe

Przepis kulinarny

Składniki:

200 g wiórków kokosowych , 250 g mleka w proszku, kostka masła, 1 szklanka cukru, 1/2 szklanki wody, 2 wafle suche, paczka migdałów.

Jak przyrządzić?

Migdały sparzyć i obrać ze skórek. Wodę zagotować, rozpuścić w niej cukier i wystudzić. Wafle pokruszyć. Do wody dodać połowę wiórków kokosowych. Mleko wafle i masło. Wszystko wymieszać i schłodzić ok. pół godziny. Z masy formować kulki, w środek włożyć migdał, obtoczyć w pozostałych wiórkach, schłodzić. Smacznego!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Autorbiutka

Rafaelki w kulkach - prawdziwe: Podobne przepisy

Rafaelki w kulkach - prawdziwe: wypróbuj również

Powiązane Tematy