Zupa meksykańska (autor Justyna Muża) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa; 1-2 cebule; kukurydza w puszce; fasolka czerwona w puszce; pomidory w puszce bez skórki; przyprawa do kuchni meksykańskiej; sól i pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Mięso usmażyć, dodać troszkę pieprzu, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i tak smażyć. Potem zalać wodą, chwilę pogotować, przelać wszystko do garnka, dodać pomidory, fasolę i kukurydzę (razem z tą wodą z puszki) wsypać przyprawę do kuchni meksykańskiej. I tak gotować około 15 minut. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorJustyna Muża

Zupa meksykańska (autor Justyna Muża): Podobne przepisy

Zupa meksykańska (autor Justyna Muża): wypróbuj również

Powiązane Tematy