Krewetki z tabasco

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dag dużych surowych krewetek, czerwony sos tabasco, 20 ml kwaśnej tłustej śmietany, 10 dag
tartego żółtego ostrego sera, jedno żółtko, jeden ząbek czosnku, sól, pieprz, oliwa, sok z cytryny.

Jak przyrządzić?

Oczyszczone ze skorupek krewetki skropić tabasco isokiem z cytryny, dodać wyciśnięty przez praskęczosnek, wymieszać i odstawić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i ułożyć w nim krewetki. Śmietanę wymieszać z tartym serem, żółtkiem, solą i pieprzem. Powstałą w ten sposób masą polać krewetki i piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 C aż zrumienią się z wierzchu {powinno to potrwać około 10 minut}.

Uwagi:

Potrawa bardzo, bardzo, smaczna!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorTomcio

Krewetki z tabasco: Podobne przepisy

Krewetki z tabasco: wypróbuj również

Powiązane Tematy