Składniki:
makaron spaghetti, szpinak mrożony, śmietana, ser żółty (opcjonalnie mozzarella oraz parmezan), jajko, pomidory z puszki, pieczarki, cebula, pieprz ziołowy, bazylia, oregano, papryka słodka, przyprawa Warzywko.
Jak przyrządzić?
Cebulę pokroić w kostkę, zrumienić na oleju, dodać pokrojone w kostkę pieczarki. Razem dusić do miękkości, posypać Warzywkiem. Dodać mrożony szpinak, podlać małą ilością wody i dusić pod przykryciem, aż całkowicie się rozmrozi. Do warzyw dodać kilka pomidorów z puszki wraz z sokiem (w zależności od upodobania). Doprawić do smaku przyprawami podanymi w składnikach, a także solą i pieprzem. Zdjąć patelnię z ognia i po chwili dodać rozbełtane jajo, dobrze wymieszać. Zabielić śmietaną (nie żałować) i ponownie zagotować. Dodać starty ser, dokładnie wymieszać, poczekać aż się roztopi. Sos wymieszać z makaronem spaghetti. Dla amatorów serów polecam posypać kilkoma jego rodzajami. Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Olga |