Składniki:
3-4 jajka, ser żółty ok. 30 dkg (wedle uznania), 3-4 średnie korniszony, majonez, pieprz, sól.
Jak przyrządzić?
Gotujemy jajka na twardo (wiadomo), po wystygnięciu kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Korniszony kroimy w kosteczkę (nie obieramy). Dodajemy majonez (ile kto lubi), doprawiamy pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy. Smacznego.
Jak podawać?
Na talerzyku z paseczkiem czerwonej papryki, lub od razu na chlebie.
Uwagi:
Sałatka jest bardzo kaloryczna, najlepiej smakuje ułożona na chlebku.;) Proporcje można oczywiście dobrać według swojego uznania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | valentine |