Składniki:
1/2 kg sera mielonego, 2 serki homogenizowane, 1 masło śmietankowe, 1 szk. cukru pudru, 2 łyżki żelatyny (rozpuszczamy w 1/3 szk. letniej wody), 9 paczek herbatników, 1 puszka masy krówkowej, 2 śmietany kremówki, galaretka cytrynowa (rozpuszczamy w 1/2 szk. wody), cukier waniliowy.
Jak przyrządzić?
Masa serowa:
Utrzeć masło z cukrem pudrem dodać serki i żelatynę. Na dnie blachy układamy herbatniki na to wylewamy masę serową. Następnie wstawiamy to do lodówki na ok. 10-15 min., aż masa lekko stężeje. Na lekko tężejącą masę serową układamy następną warstwę herbatników, na to wylewamy letnią masę krówkową. Na masę krówkową kolejną warstwę herbatników. Na wierzch bitą śmietanę (śmietana, 0,5 szk. cukru pudru, cukier waniliowy oraz lekko tężejącą galaretkę-zmiksować). Na górę można posypać wiórkami kokosowymi.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 25 |
Autor | Wiola |