Składniki:
podwójna pierś z kurczaka, pół kapusty pekińskiej, kukurydza, może być pokrojony w grubszą kostkę ogórek korniszon - 2 sztuki, mały jogurt naturalny, 2-3 łyżki majonezu, ząbek czosnku, keczup (może być pikantny, jak kto woli), 6-7 naleśników - mogą być np. z obiadu, czy z poprzedniego dnia.
Jak przyrządzić?
Kapustę szatkujemy, ogórek kroimy w kostkę, jogurt mieszamy z majonezem dodając rozgnieciony czosnek. Oczywiście pierś kroimy w grubszą kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu + przyprawa gyros. Każdy naleśnik smarujemy keczupem (nie za dużo, chyba, że ktoś lubi), na połowie dajemy mięsko, kapustę i resztę składników - warstwowo, polewamy sosem czosnkowym, składamy na pół i wkładamy na parę minut do piekarnika, albo mikrofali. Jeść na ciepło - danie zrobiło furorę na 18. mojego syna.
Potrzebne przybory:
Patelnia, nóż deska.
Jak podawać?
Na ciepło jako kolacja lub smaczny obiadek.
Uwagi:
Podobnie można zrobić dając zamiast naleśnika frytki i już nie zapiekać.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | babaLina |