Domowy pieczeniopasztet bez chemii

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg boczku surowego (bez skóry), 1 podwójny filet drobiowy, 2 jajka, 1 kwaśna śmietana 18% (250 ml), kilka małych pieczarek, sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany.

Jak przyrządzić?

Mięso przepuścić przez maszynkę, wymieszać z jajkami, śmietaną i przyprawami. Włożyć do formy, układając w środku rządek z pieczarek (mięso, pieczarki, mięso). Piec ok. 40 min w piekarniku (160-180 st.). Po wystudzeniu wyjąć z formy.

Potrzebne przybory:

maszynka do mięsa, miska, foremka długa wąska,piekarnik

Jak podawać?

Kroić w plastry, podawać np. z chrzanem, jeść ze smakiem (z pieczywem lub bez).

Uwagi:

Formy niczym nie trzeba smarować, i tak z potrawy wytopi się sporo tłuszczu (no i bardzo dobrze).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Porcjesporo
Przybliżony koszt12 zł
Autorbasilicum

Domowy pieczeniopasztet bez chemii: Podobne przepisy

Domowy pieczeniopasztet bez chemii: wypróbuj również

Powiązane Tematy