Składniki:
Ciasto: 3/4 kostki margaryny, 1,5 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 1/2 szklanki wody (podane powyżej składniki rozpuścić na małym gazie), 3 żółtka, piana z białek, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Ser: 1/2 kg półtłustego sera twarogowego, 3 żółtka, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy, piana z białek.
Jak przyrządzić?
Kiedy ostygną rozpuszczone wcześniej składniki, dodać: 3 żółtka, 2 szklanki mąki, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, ubitą na sztywno pianę z białek. Wszystko miksować ok. 3 min. Ser:3 żółtka, 1/2 szklanki cukru, cukier waniliowy utrzeć. Dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Miksując, powoli dodawać ser. Ciasto murzynkowe wylać na prostokątną blachę, łyżką klaść przygotowany ser. Piec w temp. 180 st. C przez godzinę.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Autor | gosposia |