Sałatka Tadeusza

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ogórki kiszone, 1 cebula, 1 opakowanie sera feta.

Jak przyrządzić?

Groszek, fasolę i tuńczyka odcedzić na sitku. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać. Ser pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Nie trzeba solić, można dodać odrobinę pieprzu.

Potrzebne przybory:

miska, deska do krojenia, drewniana łyżka do wymieszania, salaterka do podania

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie z pieczywem.

Uwagi:

Ta sałatka ma swój charakter.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autormenia

Sałatka Tadeusza: Podobne przepisy

Sałatka Tadeusza: wypróbuj również

Powiązane Tematy