Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka czerwonej fasoli, 4 ogórki kiszone, 1 cebula, 1 opakowanie sera feta.
Jak przyrządzić?
Groszek, fasolę i tuńczyka odcedzić na sitku. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać. Ser pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Nie trzeba solić, można dodać odrobinę pieprzu.
Potrzebne przybory:
miska, deska do krojenia, drewniana łyżka do wymieszania, salaterka do podania
Jak podawać?
Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie z pieczywem.
Uwagi:
Ta sałatka ma swój charakter.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | menia |