Składniki:
Papryka 2 szt., pieczarki ok. 1 kg, 2 marchewki, 2 cebule, majeranek, papryka słodka, ostra, ryba (dorsz albo mintaj - filet).
Jak przyrządzić?
Zagotować 2 l wody, pokrojoną w paski paprykę dodać do wody, do tego pieczarki pokrojone i marchew obraną i pokrojoną w talarki. Wsypać paprykę mieloną słodką i ostrą do smaku w zależności od tego, co kto lubi. Usmażyć rybę obtoczoną w mące z solą i pieprzem, odstawić. Na ten sam olej wrzucić cebulę pokrojoną w piórka, rybę wrzucić pokrojoną na cząstki do garnka, do tego dodać podsmażoną lekko cebulę, wsypać majeranek, zagotować i gotowe!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Autor | czerwonykapturek |