Ciekawe grzybki

Przepis kulinarny

Składniki:

Mrożone grzyby (najlepiej różnego rodzaju, byle nie pieczarki), salami, łyżka białego wina, śmietana (18%), twoje ulubione przyprawy, ugotowany makaron (mogą być nitki), olej.

Jak przyrządzić?

Zaczynamy oczywiście od rozgrzania oleju na patelni. Następnie wrzucamy grzyby, by podsmażyły się do miękkości, posypujemy standardowo solą i pieprzem, możemy też dodać inne przyprawy do smaku. Następnie na patelnię wrzucamy plasterki salami (mogą być pokrojone w mniejsze kawałki), całość dusimy przez chwilkę. Po chwili dolewamy wino i śmietanę. Powinna zrobić się "zasmażka". Mieszamy wszystko przez chwilę, smakujemy, by ewentualnie jeszcze doprawić. Na talerzu polecam ułożyć naokoło makaron i do środka włożyć farsz grzybowy. Wino, które zostało, może posłużyć jako dodatek, życzę miłych doznań :)

Jak podawać?

Żeby makaron równomiernie ułożyć na talerzu, można na duży talerz położyć miskę dnem do góry i naokoło brzegów miski układać makaron, po czym delikatnie podnieść miskę, która powinna zostawić puste miejsce na farsz :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt30 zł
Autornaturalnienata

Ciekawe grzybki: Podobne przepisy

Ciekawe grzybki: wypróbuj również

Powiązane Tematy