Składniki:
4 duże marchewki, 3 duże cebule, 5 ząbków czosnku, kostki rosołowe, koncentrat pomidorowy, keczup, bazylia, szczypta imbiru, vegeta, pieprz.
Jak przyrządzić?
Marchewkę, cebulę i czosnek kroimy (obojętnie jak), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Kiedy woda zacznie się gotować, dodajemy kostkę rosołową według przepisu na opakowaniu (1 na pół litra wody). Gdy warzywa są już miękkie, zdejmujemy garnek z ognia i całość miksujemy. Potem stawiamy garnek na ogień i dodajemy koncentrat pomidorowy, trochę pikantnego keczupu i resztę przypraw. Dosalamy vegetą do smaku. Zupa musi być gęsta! Można dodać odrobinę chili lub ostrej papryki.
Jak podawać?
Świetnie smakuje z grzankami!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 50 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Kajka |