Składniki:
1 duży kurczak, włoszczyzna, ząbek czosnku, liść laurowy, łyżka majeranku, łyżka maggi, łyżka słodkiej sproszkowanej papryki, łyżka jarzynki lub vegety, ziele angielskie, koperek, sól i pieprz.
Jak przyrządzić?
Kurczaka i włoszczyznę umyć, zalać dwoma litrami wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie, jarzynkę, obrany czosnek i gotować. Gdy włoszczyzna będzie miękka, wyjąć mięso i warzywa z wywaru. Oddzielić mięso od skóry i kości, pokroić w paski, włożyć do wywaru, dodać pokrojone w słupki warzywa, przyprawić do smaku solą i pieprzem, na koniec dodać posiekany koperek.
Uwagi:
Moja rodzina to bardzo lubi, robię to często, bo jest naprawdę smaczne, polecam.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | marta tczew |