Składniki:
Mięso mielone wołowe 500 g, mięso mielone wieprzowe 500 g, marchew 100 g, seler naciowy 100 g, cebula 100 g, pomidory w puszce 400 g, wino czerwone 0,5 szkl., 25 g oliwy z oliwek.
Jak przyrządzić?
Cebulę, marchew i seler drobno pokroić, podsmażyć przez kilka minut na rozgrzanej oliwie. Następnie dodać mięsa mielone i podsmażyć na silym ogniu przez około 10 minut, cały czas mieszając. Kiedy mięso jest już podsmażone, dodać pomidory z puszki, wino i szklankę wody. Gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. Doprawić wedle uznania.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | prosty |
Autor | andziula |