Składniki:
10 dag gotowanych kotletów sojowych, 1,5-2 szklanki bulionu (może być z kostki), 3 ząbki czosnku, łyżeczka kminku, łyżeczka vegety, chili, sól, pieprz, 50 ml białego wytrawnego wina.
Jak przyrządzić?
Przyrządzić bulion, kotlety gotować w bulionie około 15 min, ostudzić. Na marynatę obrać czosnek, rozetrzeć z solą, dodać zmielony kminek, chili, pieprz, vegetę i wino. Włożyć kotlety, odstawić na 30 min, jeszcze poddusić, by były zupełnie miękkie.
Jak podawać?
Podawać z ryżem i surówkami albo sałatką z pomidorów.
Uwagi:
Można kupić suszone ziarna soi, namoczyć je i ugotować albo kupić już przyrządzone półprodukty, których jest na rynku bardzo dużo (kotlety, flaki, pasty, granulat sojowy do farszu).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 1 porcja - ok. 350 kcal |
Autor | sprezynka542 |