Kotlety sojowe w winie

Przepis kulinarny

Składniki:

10 dag gotowanych kotletów sojowych, 1,5-2 szklanki bulionu (może być z kostki), 3 ząbki czosnku, łyżeczka kminku, łyżeczka vegety, chili, sól, pieprz, 50 ml białego wytrawnego wina.

Jak przyrządzić?

Przyrządzić bulion, kotlety gotować w bulionie około 15 min, ostudzić. Na marynatę obrać czosnek, rozetrzeć z solą, dodać zmielony kminek, chili, pieprz, vegetę i wino. Włożyć kotlety, odstawić na 30 min, jeszcze poddusić, by były zupełnie miękkie.

Jak podawać?

Podawać z ryżem i surówkami albo sałatką z pomidorów.

Uwagi:

Można kupić suszone ziarna soi, namoczyć je i ugotować albo kupić już przyrządzone półprodukty, których jest na rynku bardzo dużo (kotlety, flaki, pasty, granulat sojowy do farszu).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność1 porcja - ok. 350 kcal
Autorsprezynka542

Kotlety sojowe w winie: Podobne przepisy

Kotlety sojowe w winie: wypróbuj również

Powiązane Tematy