Składniki:
2 plastry bekonu, 200 g cielęciny, 5 kotletów schabowych, 4 nogi kurczaka, olej słonecznikowy, 250 g sera, pieprz, sól, starta papryka, świeża bazylia.
Jak przyrządzić?
Gotuj cielęcinę przez dwie godziny w dużym garnku, osobno przygotuj patelnię i rozgrzej olej. Kiedy jest gorący, połóż kotlety schabowe na to i poczekaj, aż będą twardzsze. W tym samym czasie posyp nogi kurczka odrobiną pieprzu, soli i startą papryką. Również nalej odrbinę oleju na kolejną patelnię i usmaż bekon. Kiedy wszystkie mięsa są zrobione, weź dużą patelnię, nalej oleju i włóż cały ser i czekaj, aż się rozpuści. Na koniec polej całe mięso tym serem, dodaj pieprzu i soli, przyozdób całość świeżą bazylią i danie jest gotowe! Smak gwarantowany!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4-5 |
Autor | 'Kucharz' |