Składniki:
2 duże, dojrzałe banany, 1 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, pół szklanki oliwy, paczka cukru waniliowego, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, orzechy włoskie, rodzynki.
Jak przyrządzić?
Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do nich pozostałe składniki oprócz rodzynek i orzechów. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Przelać do wysmarowanej tłuszczem foremki keksowej. Piec w temp. 175 stopni przez ok. godziny.
Potrzebne przybory:
drewniana łyżka, mikser, foremka keksowa
Uwagi:
Najlepiej smakuje z polewą mleczną dr. Oetkera.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Martus 1994:D |