Bananowiec (autor Martus 1994:D)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 duże, dojrzałe banany, 1 3/4 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, pół szklanki oliwy, paczka cukru waniliowego, 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, orzechy włoskie, rodzynki.

Jak przyrządzić?

Banany rozgnieść widelcem na papkę. Dodać do nich pozostałe składniki oprócz rodzynek i orzechów. Zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać wszystko drewnianą łyżką. Przelać do wysmarowanej tłuszczem foremki keksowej. Piec w temp. 175 stopni przez ok. godziny.

Potrzebne przybory:

drewniana łyżka, mikser, foremka keksowa

Uwagi:

Najlepiej smakuje z polewą mleczną dr. Oetkera.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorMartus 1994:D

Bananowiec (autor Martus 1994:D): Podobne przepisy

Bananowiec (autor Martus 1994:D): wypróbuj również

Powiązane Tematy