Składniki:
3 marchewki, 2 duże cebule, mielone mięsko drobiowe,
4 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe wołowe, vegeta, maggi, sól, pieprz, bazylia i oregano.
Jak przyrządzić?
Nalewamy ok. 1,5 l wody do garnka, marchewkę tniemy jak chcemy (najłatwiej w talarki), odrywamy małe kawałki mięsa drobiowego i wrzucamy powoli do wody. Cebulę pociętą w talarki wrzucamy do wody razem z przyprawami i pociętym w paseczki czosnkiem. Gutujemy, aż marchewka zrobi się miękka.
Potrzebne przybory:
garnek, nóż, deska
Jak podawać?
Ciepłą, z chlebem.
Uwagi:
Wersja lux to z warzywami mrożonymi, z piersią kurczaka i podrobami.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Lazaria |