Przeróbka Pascala - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 kostki rosołowe drobiowe,
- 1,5 szklanki mrożonego groszku,
- 2 żółtka,
- pół pęczka szczypiorku,
- szczypta bazylii,
- 200g makaronu typu rurki skośne,
- koperek,
- 2 łyżki parmezanu.

Jak przyrządzić?

Zagotować 1 litr wody i wrzucić kostki, do bulionu wrzucić groszek i gotować dopóki nie będzie miękki, w tym samym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić. w miseczce roztrzepać jajko z parmezanem i bazylią, powoli, na raty wlewać jajko do bulionu z groszkiem, caly czas ubijając i mieszając w garnku trzepaczka,gdy jajko sie zetnie i powstaną "żółte pozwijane w grudki niteczki" wyłączyć palnik, dodać ugotowany makaron, zamiszać. Podawać w małych miseczkach z posiekanym koperkiem i szczypiorkiem.

Potrzebne przybory:

Dwa garnki, ubijaczka do jajek, miseczka.

Jak podawać?

W miseczkach.

Uwagi:

Jajko należy wlewac powoli, cały czas ubijając, żeby był ładny efekt końcowy. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4-6
Przybliżony koszt10 zł
Autorżarówka

Przeróbka Pascala: Podobne przepisy

Przeróbka Pascala: wypróbuj również

Powiązane Tematy