Składniki:
- 25 dag masła,
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka cukru,
- 1 torebka budyniu śmietankowego,
- 3 jajka,
- 2 łyzeczki proszku do pieczenia,
- owoce (śliwka lub wiśnia).
Jak przyrządzić?
Masło utrzeć z cukrem dodając po 1 jajku. Gdy masa będzie gładka wsypać proszek do pieczenia, budyń, makę i wszystko razem wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą( ja do tego przepisu używam blaszki o rozmiarze 25x25) wyłozyć jedną część ciasta a na nią owoce i przykryć drugą częscią ciasta. Piec ok 50 min w temp. 160 stopni. SMACZNEGO.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Trudność | prosty |
Autor | polomel |