Składniki:
- ugotowany makaron,
- czosnek (ile kto lubi, ja daję 3 ząbki),
- szczypior razem z cebulką,
- 25 dag boczniaków (lub innych grzybów),
- śmietana,
- sos sojowy,
- starty parmezan.
Jak przyrządzić?
Posiekany czosnek wrzucić na rozgrzany na patelni olej, chwilkę posmazyć, dodać posiekany szczypior z cebulką.
Następnie dodać pokrojone w paski grzyby, posolic i popieprzyć, doprawic sosem sojowym do smaku. Chwilę razem poddusić, dodać śmietanę i makaron, wymieszać, poczekać, aż makaron się zagrzeje i nakładać na talerze. Nastepnie posypać startym parmezanem.
Potrzebne przybory:
Spora patelnia lub garnek.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Iwonek35 |