Składniki:
- zamrożone paluszki krabowe (okolo 10),
- kapusta pekinska,
- puszka kukurydzy,
- majonez (light),
- sól,
- pieprz naturalny (niekoniecznie).
Jak przyrządzić?
Na poczatek nalezy rozmrozić paluszki krabowe. Nastepnie pokroić je w plasterki ok. 5 mm. Posiekać kapustę pekinską. Dodać kukurydzę z puszki, majonez (niewiele), sól oraz, kto lubi, pieprz naturalny.
Uwagi:
Nie rozmrażajcie paluszków krabowych w piekarniku albo mikrofalówce, poniewaz sie rozpadną. Majonez light, ponieważ normalny w połączeniu z kapustą, będzie niezłą "bombą" dla naszego ciała. Pieprzu ja osobiście nie dodaję, ponieważ sałatka ta smakuje najlepiej, gdy ma łagodny smak.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 osoby |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Kate |