Makaron z tuńczykiem na ciepło

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 6 łyżek śmietanki,
- 1 łyżka masła prawdziwego,
- parmezan do posypania,
- makaron najlepiej świderki.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować, odcedzić.Na patelni rozpuścić masło, podsmażyc czosnek rozdrobniony praską, dodać sol, pieprz, śmietankę. Wymieszać i przez chwilkę na wolnym ogniu "gotować".Do gorącego sosu dodać makaron wszystko wymieszać.Przełozyć na talerz posypac parmezanem.Gotowe!

Potrzebne przybory:

Patelnia, garnek do ugotwania makaronu, praska do czosnku.

Jak podawać?

Jest to rodzaj dania głównego.

Uwagi:

Podawac z grzankami lub bułeczką z masłem czosnkowym.Pycha!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćśredni
Porcje2 porcje
Przybliżony koszt10 zł
AutorA. Jaworek

Makaron z tuńczykiem na ciepło: Podobne przepisy

Makaron z tuńczykiem na ciepło: wypróbuj również

Powiązane Tematy