Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 2 ząbki czosnku,
- sól, pieprz,
- 6 łyżek śmietanki,
- 1 łyżka masła prawdziwego,
- parmezan do posypania,
- makaron najlepiej świderki.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, odcedzić.Na patelni rozpuścić masło, podsmażyc czosnek rozdrobniony praską, dodać sol, pieprz, śmietankę. Wymieszać i przez chwilkę na wolnym ogniu "gotować".Do gorącego sosu dodać makaron wszystko wymieszać.Przełozyć na talerz posypac parmezanem.Gotowe!
Potrzebne przybory:
Patelnia, garnek do ugotwania makaronu, praska do czosnku.
Jak podawać?
Jest to rodzaj dania głównego.
Uwagi:
Podawac z grzankami lub bułeczką z masłem czosnkowym.Pycha!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 porcje |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | A. Jaworek |