Składniki:
FARSZ:
- 0,5 kg pieczarek,
- 1 cebulka,
- 0,2 kg startego żółetgo sera,
- 1 jajko,
- sól,
- pieprz.
CIASTO:
- mleko,
- mąka,
- 1 jajko,
- sól.
Jak przyrządzić?
Pieczarki usmażyć z cebulą, jak ostygną dodać żólty sre i doprawić. Następnie do farszu dodać jajko i wymieszać.
Ciasto przygotować jak na naleśniki (tylko troche żadsze, żeby placki były ciensze, czyli mąką z mlekiem, jajko sól - wymieszać mikserem.
Na placku rozłożyć farsz (na jego końcu na niecałą szerokośc placka), złożyć brzegi i zawijać jak roladę. Panireować w bułce tartej i jajku i smażyć na oleju.
Jak podawać?
Z barszczem czerwonym.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Aga |