Straciatella - włoska zupa błyskawiczna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1,5 litra rosołu drobiowego z kostki,
- 2 jajka,
- 2 łyżki kaszy manny,
- 2 kopiaste łyżki startego drobno żółtego sera (dowolny).

Jak przyrządzić?

Zmieszać mikserem całe jajka, kaszę manną i ser. Wylać powoli, mieszając na wrzący rosół. Gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.Podawać posypaną koperkiem.Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorMarta

Straciatella - włoska zupa błyskawiczna: Podobne przepisy

Straciatella - włoska zupa błyskawiczna: wypróbuj również

Powiązane Tematy