Studencka sałatka z tuńczyka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- tuńczyk w sosie własnym,
- woreczek ryżu,
- kukurydza z puszki,
- groszek z puszki,
- mały por,
- majonez,
- sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

- ugotować ryż w osolonej wodzie,
- drobno pokroić por,
- odcedzić groszek, kukurudzę, tunczyka- wrzucić do miski groszek, kukurydzę, tuńczyka, por i ugotowany ryż.- dodać majonez, przyprawić.

Potrzebne przybory:

Nóż, deska do krojenia, otwieracz do puszek, duża miska, garnek, łyżka.

Jak podawać?

W szklanej misce, można udekorować groszkiem, kukurydzą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Przybliżony koszt12 zł
AutorUlasz

Studencka sałatka z tuńczyka: Podobne przepisy

Studencka sałatka z tuńczyka: wypróbuj również

Powiązane Tematy