Składniki:
- tuńczyk w sosie własnym,
- woreczek ryżu,
- kukurydza z puszki,
- groszek z puszki,
- mały por,
- majonez,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
- ugotować ryż w osolonej wodzie,
- drobno pokroić por,
- odcedzić groszek, kukurudzę, tunczyka- wrzucić do miski groszek, kukurydzę, tuńczyka, por i ugotowany ryż.- dodać majonez, przyprawić.
Potrzebne przybory:
Nóż, deska do krojenia, otwieracz do puszek, duża miska, garnek, łyżka.
Jak podawać?
W szklanej misce, można udekorować groszkiem, kukurydzą.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 porcji |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Ulasz |