Snikiers - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 0,5 mąki,
- jedna druga szklanki cukru,
- 1 margaryna Kasia,
- 4 żółtka,
- 1 łyszka proszku do pieczenia,
- mleko skondensowane.

MASA:
- 3 śmietany 36% (piątnica czerwona),
- jedna druga szkl. cukru pudru,
- 2 śnieżki.

Jak przyrządzić?

Mleko skondensowane gotować ok. 3 godz. zostawić do wystygnięcia. Zmieszać ciasto i upiec dwa placki.Wszystko razem ubić,ale bardzo krótko.Masą przełożyć ciasto, a na wierzch posmarować wysuszonym mlekiem, posypać orzeszkami i migdałami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćśrednio dużo
AutorPola

Snikiers: Podobne przepisy

Powiązane Tematy