Składniki:
- zsiadłe mleko lub jogurt naturalny ok.0,5 l,
- szczypiorek 1 pęczek,
- koperek 1 pęczek,
- ogórek świeży 2 szt,
- rzodkiewka 1 pęczek,
- barszczyk czerwony z kartonika do smaku,
- 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę lub posiekane,
- 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki.
Jak przyrządzić?
Szczypiorek i koperek posiekać, ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zsiadłe mleko, czosnek i barszczyk czerwony wymieszać. Pokroić jajka na ćwiartki i zalać mieszanką.
Jak podawać?
Na zimno z młodymi ziemniaczkami.
Uwagi:
Schłodzić w lodówce.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | niezapominajka55 |