CHŁODNIK

Przepis kulinarny

Składniki:

- zsiadłe mleko lub jogurt naturalny ok.0,5 l,
- szczypiorek 1 pęczek,
- koperek 1 pęczek,
- ogórek świeży 2 szt,
- rzodkiewka 1 pęczek,
- barszczyk czerwony z kartonika do smaku,
- 2 ząbki czosnku przepuszczone przez praskę lub posiekane,
- 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone na ćwiartki.

Jak przyrządzić?

Szczypiorek i koperek posiekać, ogórek i rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać zsiadłe mleko, czosnek i barszczyk czerwony wymieszać. Pokroić jajka na ćwiartki i zalać mieszanką.

Jak podawać?

Na zimno z młodymi ziemniaczkami.

Uwagi:

Schłodzić w lodówce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorniezapominajka55

CHŁODNIK: Podobne przepisy

CHŁODNIK: wypróbuj również

Powiązane Tematy