Składniki:
0,5 litra mleka, owoce mrożone, 3-4 jajka (całe), cukier, śmietanka kremowa 30%
Jak przyrządzić?
Zmrożone owoce zalać mlekiem i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny (dopóki mleko nie zamarznie), a następnie zmiksować. Dodać jajka, śmietankę, cukier i ubić na jednolitą puszystą masę. Odstawić do zamrażalnika na ok. półtorej godziny a następnie ponownie ubić sciętą masę mikserem. Czynność należy powtarzać przez minimum 12 godzin co 3 godziny.
Potrzebne przybory:
blender
Jak podawać?
Z sosem szodonowym lub polewą czekoladową ewentualnie z kawałkami czekolady.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 960 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Basior |