Miseczki z patisona

Przepis kulinarny

Składniki:

4 młode patisony, 20 dag grzybów, strąk papryki, 4 różyczki brokułów, pieprz, sól, 2 łyżki oleju.

Jak przyrządzić?

Patisony umyć, wydrążyć, posypać wewnątrz solą i pieprzem. Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić grzyby, lekko poddusić. Brokuły umyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Paprykę oczyścić, pokroić, warzywa zmieszać z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Patisony odwrócić, żeby wypłynął z nich wytworzony sok. Nadzieniem wypełnić miseczki patisonów i zapiec.

Jak podawać?

Podawać z sosem grzybowym i kaszą gryczaną.

Uwagi:

Sos grzybowy najlepszy jest z suszonych grzybów, w ostateczności może być gotowy, z torebki. Smacznego.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kaloryczność220 kcal
AutorSPRĘŻYNKA542

Miseczki z patisona: Podobne przepisy

Miseczki z patisona: wypróbuj również

Powiązane Tematy