Składniki:
4 młode patisony, 20 dag grzybów, strąk papryki, 4 różyczki brokułów, pieprz, sól, 2 łyżki oleju.
Jak przyrządzić?
Patisony umyć, wydrążyć, posypać wewnątrz solą i pieprzem. Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić grzyby, lekko poddusić. Brokuły umyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Paprykę oczyścić, pokroić, warzywa zmieszać z grzybami, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Patisony odwrócić, żeby wypłynął z nich wytworzony sok. Nadzieniem wypełnić miseczki patisonów i zapiec.
Jak podawać?
Podawać z sosem grzybowym i kaszą gryczaną.
Uwagi:
Sos grzybowy najlepszy jest z suszonych grzybów, w ostateczności może być gotowy, z torebki. Smacznego.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 220 kcal |
Autor | SPRĘŻYNKA542 |