Ekspresowe kotlety jajeczne - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

3 jajka, 10 czubatych łyżeczek bułki tartej, przyprawy: 0,5 lub 1 łyżeczka vegety/kucharka
ewentualnie soli, przyprawa do pieczonego kurczaka, bazylia, oregano, pieprz, margaryna do smażenia.

Jak przyrządzić?

Jajka roztrzepać, dodać vegetę i wymieszać, dodać wszystkie niezbędne przyprawy. Na koniec wsypać 10 łyżeczek bułki tartej i rozmieszać do uzyskania jednolitej masy (bardzo gęstej papki - wręcz twardej). Trzeba poczekać, aż bułka spęcznieje. Kotlety formować bezpośrednio na patelni, nakładając łyżką. Smażyć tak długo, aż z łatwością dadzą się przerzucić na drugą stronę. Z obu stron przypiec na złoty kolor i gotowe. Smacznego!

Uwagi:

Ważne jest, aby poczekać, aż bułka spęcznieje. Wtedy mamy 100% pewność uzyskania właściwej konsystencji!Z tej ilości składników wychodzi ok. 8 sztuk małych kotletów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorh_flores

Ekspresowe kotlety jajeczne: Podobne przepisy

Ekspresowe kotlety jajeczne: wypróbuj również

Powiązane Tematy