Pieczywo czosnkowe (autor Aneta)

Przepis kulinarny

Składniki:

Pieczywo (może być bułka paryska lub chleb tostowy), masło, czosnek, ser żółty, bazylia, oregano.

Jak przyrządzić?

Pieczywo kroimy, do miseczki wkładamy masło i rozdrabniamy, dodajemy czosnek (tyle, ile lubimy), starty ser żółty (odrobinę), zioła i wszystko ucieramy na jednolitą masę. Smarujemy pieczywo i posypujemy żółtym serem, a następnie wkładamy do rozgrzanego piekanika lub kładziemy na grillu. Pieczywo jest gotowe, gdy ser się rozpuści.

Potrzebne przybory:

miseczka, łyżka, tarka, wyciskarka do czosnku

Jak podawać?

Pasuje idealnie do mięsa z grilla podanego z tzatziki oraz do mięs z piekarnika, jest idealne jako ciepła przekąska lub śniadanie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt7 zł
AutorAneta

Pieczywo czosnkowe (autor Aneta): Podobne przepisy

Pieczywo czosnkowe (autor Aneta): wypróbuj również

Powiązane Tematy