Składniki:
Pieczywo (może być bułka paryska lub chleb tostowy), masło, czosnek, ser żółty, bazylia, oregano.
Jak przyrządzić?
Pieczywo kroimy, do miseczki wkładamy masło i rozdrabniamy, dodajemy czosnek (tyle, ile lubimy), starty ser żółty (odrobinę), zioła i wszystko ucieramy na jednolitą masę. Smarujemy pieczywo i posypujemy żółtym serem, a następnie wkładamy do rozgrzanego piekanika lub kładziemy na grillu. Pieczywo jest gotowe, gdy ser się rozpuści.
Potrzebne przybory:
miseczka, łyżka, tarka, wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
Pasuje idealnie do mięsa z grilla podanego z tzatziki oraz do mięs z piekarnika, jest idealne jako ciepła przekąska lub śniadanie.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Aneta |